Wijnkoperstraat te Gorinchem

 

Project nieuwbouw 16 appartementen en 18 wooneenheden met voorzieningen voor gehandicapten

Eficia Advies heeft bij dit project het gehele projectmanagement geleverd. Het project kenmerkt zich door een bijzondere architectuur, een consequent doorgevoerd concept met betrekking tot toegankelijkheid en flexibiliteit en een goede ligging in een herstructureringswijk (Gildewijk).

Het project bestaat uit de ontwikkeling en realisatie van 10 koop- en 6 huurappartementen, en een gezinsvervangend tehuis bestaande uit 18 zelfstandige wooneenheden met voorzieningen, zoals bijvoorbeeld twee woon- en eetkeukens, kantoor en slaapkamer voor de slaapwacht, en een activiteitenruimte met een buurtfunctie. Huurder van de 18 wooneenheden voor gehandicapten, is Philadelphia Zorg, die nauw bij het project betrokken is. Het gemiddelde oppervlak van de appartementen is circa 130 M2 en kenmerkt zich door een hoog afwerkingsniveau. Standaard worden de woningen geleverd met videofooninstallatie, vloerverwarming, loze leidingen in iedere verblijfsruimte ten behoeve van het eventueel toepassen van domotica en luxe keuken.

De entreedeur en toegangsdeuren naar de galerijen bestaan uit volautomatische schuifdeuren. Daarnaast is er keuzevrijheid met betrekking tot de indeling (drie- of vierkamerwoning, wel of geen garderobe) , het wel of niet plaatsen van een loggiapui, en uiteraard de afwerking van keuken, toilet  en badkamer.

Ieder appartement heeft een eigen overdekte parkeerplaats op eigen terrein. De prijzen van de koopwoningen lopen uiteen van € 293.000,- tot € 375.000,- vrij op naam. Dit is inclusief overdekte parkeerplaats. De huren van de huurwoningen bedragen circa € 725,-. Van de wooneenheden voor gehandicapten is dit € 250,- per eenheid.