Groenmarkt te Gorinchem

 

Kantoor met woonwinkel en 3 koopappartementen

Aan de Groenmarkt in het historische centrum van Gorinchem is een uniek project tot stand gekomen.

In opdracht van woningcorporatie Palissade is door zowel restauratie van een bestaand monument en sloop en nieuwbouw een kantoor met woonwinkel voor eigen gebruik en 3 koopappartementen gerealiseerd.

De herontwikkeling was een complex en lang proces. De moeilijkheidsgraad hierbij had betrekking op diverse aspecten. Door de unieke locatie werden er hoge eisen gesteld aan de verschijningsvorm. Daarbij kwam dat er in bestaande historische bebouwing gebouwd diende te worden, waarbij er sprake was van belendende percelen van matige bouwkundige kwaliteit, een slechte bereikbaarheid en de verplichting tot een uitgebried archeologisch onderzoek.

Ook diende er een evenwicht gezocht te worden in de juiste kwalitiet en het beschikbare budget.

Bijzonder is ook de woonwinkel, waar woningzoekende en klanten van Palissade worden ontvangen. Filosofie hierbij is de klant van dienst te zijn en door middel van professionele ondersteuning de woonwensen van de klant waar te maken.

Uiteindelijk is iedereen zeer tevreden over het eindresultaat, en is het oude stadscentrum van Gorinchem weer een stukje fraaier geworden. Bovenal heeft Palissade nu een unieke werkplek in een levendige en historische omgeving, waar alle medewerkers in een prettige werksfeer de klanten van dienst kunnen zijn.

 

Overige gegevens van het project
Start en oplevering bouw      :                 december 2003 tot juni 2005
Opdrachtgever                        :                  Woningcorporatie Palissade
Architect                                   :                  Op Ten Noord Bleijdenstein Utrecht
Aannemer bouwkundig         :                  OBM uit Oosterhout
Installateur (W en E)               :                  van Dijnsen uit Breda
Toezicht                                    :                  Bouwkundig Adviesbureau Parlevliet te                                                                                   Monster
Projectmanagement              :                   Eficia Advies uit ’s Gravenzande